Over mij

38680516_1478855248896353_2805797771066474496_o

Het staat in de sterren geschreven, dat ieder mens het recht heeft, om het meest vervulde leven ooit te leven.’ (Victoria Jong)

Hallo! Ik ben Nele Vanden Borre en mama van twee buitengewone tieners. Tot mijn 34e voelde ik me een buitenbeentje al kon ik niet goed de vinger leggen waarom dat zo was. Tot ik op een dag een artikel tegenkwam over hoogsensitiviteit. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Daarom was ik altijd doodmoe na een uitstap, probeerde ik treinreizen te vermijden, kon ik wel van feestjes en drukte genieten, maar er van het ene op andere moment evenzeer genoeg van hebben en vond ik nieuwe omgevingen spannend, maar tegelijkertijd beangstigend.

Het laatste dat ik wou, was slachtoffer worden van mijn hoogsensitiviteit. Integendeel, zelfs. Ik zag in wat voor een ongelofelijk meerwaarde het was. Wat voor mij vanzelfsprekend was, bleek voor anderen hoegenaamd niet zo te zijn. Je makkelijk in anderen kunnen inleven, bijvoorbeeld of kinderen en jongeren snel en gemakkelijk aanvoelen. Ik leerde steeds meer te luisteren naar mijn lichaam en intuïtie en ervaarde hierdoor meer rust. Zo koos ik bij treinreizen bewust welke prikkels ik toeliet, bijvoorbeeld door zelf een gesprek aan te knopen met een medereiziger. Desalniettemin is niet alles op voorhand te voorspellen en word ik soms nog overvallen door wat er gebeurt. Dan raak ik overprikkeld en komen emoties hard binnen. Creatief bezig zijn helpt me dan enorm. Maar oh, wat had ik dat liever eerder geweten!

Niet alleen kreeg ik op mijn 34ste meer inzicht in mijn eigen functioneren, de hoogsensitiviteit deed ook het vuur oplaaien voor mijn passies en talenten. Ik volgde toen een opleiding tot kleuterleidster. Daarin werd niet alleen mijn creativiteit, maar ook mijn goesting om met kinderen en jongeren te werken aangewakkerd. Ook mijn andere passies schreeuwden om er te mogen zijn. Eén daarvan was het schrijven van prentenboeken onder het pseudoniem Victoria Jong. Tegelijk wou ik ook op een fysieke manier verhalen vertellen en startte ik een toneelopleiding. Ik vind het fantastisch even in de huid van iemand anders te kruipen en zo uitdrukking te kunnen geven aan emoties.

Ik wil nu graag mijn passies en talenten inzetten om jonge gevoelige mensen te helpen zichzelf te leren kennen, hun grenzen te leren aangeven en te laten luisteren naar de stem van hun hart. Zo hoop ik dat ze – net zoals ik – meer rust kunnen ervaren en blijere en gelukkigere mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties